Η GBG Chocolady Σοκολατιέρα παρασκευάζει και διατηρεί ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες ποσότητες, ιδανική για επαγγελματίες!
GBG Chocolady Σοκολατιέρα 10lt
Η GBG Chocolady Σοκολατιέρα 10lt παρασκευάζει και διατηρεί ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες ποσότητες, ιδανική για επαγγελματίες!
GBG Chocolady Σοκολατιέρα 10lt
Η σοκολατιέρα Chocolady της GBG έχει σχεδιαστεί για να θερμαίνει και να αναδεύει σοκολάτα αλλά και τσάι, ζεστό κρασί, γάλα, καφέ κ.τ.λ. Χρησιμοποιείται η επαγγελματική μέθοδος bain-marie για την παρασκευή της ζεστής σοκολάτας έχοντας έτσι ένα καταπληκτικό, απαλό και γεμάτο αποτέλεσμα.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Απαλή και παχύρευστη σοκολάτα εύκολα και απλά με την επαγγελματική μέθοδο του bain-marie
- Bain-marie μέθοδος για την θέρμανση για αποφυγή υπερθέρμανσης του προϊόντος (κάψιμο)
- Συνεχής ανάδευση για διάλυση, διατήρησης της ομοιομορφίας, σταθερή θερμοκρασία και ρευστότητα του προϊόντος
- Στρόφιγγα με ειδικό μηχανισμό για να αποτρέπεται η απόφραξη
- Boiler από ανοξείδωτο ατσάλι με θερμική μόνωση
- Αντιολισθητική βάση
- Δοχείο που αφαιρείται εύκολα και γρήγορα για εύκολο καθάρισμα
- Μεγάλο δίσκο συλλογής υγρών με ένδειξη στάθμης του νερού
- Δεξαμενή ζεστού νερού με εύκολη διαδικασία εκκένωσης
- Θερμοστάτης για ρύθμιση της θερμοκρασίας
- Πατενταρισμένη τεχνολογία αντικολλητικού μπολ
- Μεγάλο και ανθεκτικό δοχείο υπολειμμάτων με δείκτη της στάθμης του υγρού
Η επιτυχία της διαδικασίας παρασκευής σοκολάτας με την μέθοδο bain-marie οφείλεται στο ότι το προϊόν δεν θερμαίνεται άμεσα αλλά έμμεσα αφού παρεμβάλλεται το μέσο(νερό). Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμαστε την μονωτική δράση του νερού ώστε να αποφύγουμε τον βρασμό ή το κάψιμο του προϊόντος μας.
Με την σοκολατιέρα Chocolady της GBG προσφέρετε στους πελάτες σας ένα άριστο προϊόν, με σταθερή ποιότητα. Αρκεί να δοκιμάσει κάποιος μία φορά…
Χρήση-Συνταγή (Barista shop)
Γεμίζουμε με νερό το boiler. Βάζουμε σε λειτουργία την σοκολατιέρα και τοποθετούμε 9lt γάλα (3.5% λιπαρά). Ακουμπώντας το δοχείο που έχουμε τοποθετήσει το γάλα, ελέγχουμε την θερμοκρασία ώστε να τοποθετήσουμε την σοκολάτα όταν αυτό φτάσει σε θερμοκρασία περίπου 40 °C. Συνολικά θα πρέπει να τοποθετήσουμε 1000γρ. σοκολάτας. Αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε όλη την ποσότητα απ ευθείας αλλά σε δόσεις(2-3). Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο για την διάλυση της σοκολάτας και της ομαλής ομογενοποίησής της με το γάλα. Μαζί με την κάθε δόση σοκολάτας προσθέτουμε συνολικά και 500γρ. ζάχαρης. Όταν πιστεύουμε ότι το προϊόν μας είναι έτοιμο(οπτικά) δοκιμάζουμε πάντα πρώτοι. Όταν ολοκληρωθεί η παρασκευή της σοκολάτας μπορούμε να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία της σοκολατιέρας. (Πάντα ανάλογα με την θερμοκρασία που επικρατεί και το υλικό-μέγεθος-θερμοκρασίας της κούπας ή του ποτηριού που θα την προσφέρουμε).
ΠΡΟΣΟΧΗ
Όλες οι συσκευές που έρχονται σε επαφή με γάλα χρειάζονται σχολαστικό καθαρισμό. Ο καθαρισμός της σοκολατιέρας μετά από την χρήση της είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ.